Кандидати з влади, «двійники» та «гості» з інших областей: хто хоче стати народним депутатом на Херсонщині

Голова ОДА, заступник голови облради, місцеві та немісцеві депутати, підприємці, кандидати з Херсону, Києва, Одеси та Хмельницького, тимчасово безробітні та “двійники” активних кандидатів з інших областей – 19 кандидатів на проміжних виборах 31 жовтня поборються за мандат народного депутата на окрузі №184. 

З них 16 чоловіків та троє жінок. Середній вік кандидатів складає 44 роки. 5 кандидатів мають вік від 21 до 35 років, 13 кандидатів – 36-60 років та 1 кандидат – 60+. Більшість кандидатів (14) мають вищу освіту, 3 – середню освіту, 2 – середню спеціальну. Лише один кандидат проживає в межах округу, 8 – живуть у межах області, найчастіше у місті Херсон, ще 10 проживають в інших областях. 12 кандидатів є членами партій, а решта 7 – безпартійні. При цьому балотуються від партій 13 кандидатів, а решта 6 – самовисуванці.  

Сергій Козир (“Слуга народу”)

Голова Херсонської облдержадміністрації.

Народився 20 червня 1984 року, освіта вища, член партії “Слуга народу”, висунутий партією “Слуга народу”.

Сергій Козир призначений головою Херсонської ОДА указом президента у березні цього року. 

З вересня 2019 по березень 2021 року працював заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації з питань регіонального розвитку, інфраструктури та екології. 

У серпні-вересні 2019 року – радник патронатної служби Херсонської обласної державної адміністрації. 

У 2005-2019 роках працював на різних посадах на державних і приватних підприємствах вугільної галузі у Донецькій та Дніпропетровській областях. 

Відповідно до декларації Козир має 12 об’єктів нерухомості. Серед них сім квартир, одна кімната, один житловий будинок, два гаражі та земельна ділянка 572 кв.м. Дружина володіє легковим автомобілем марки Chevrolet. За 2020 рік отримав доходу 656 397 грн, дружина – 121 136 грн. Готівкові кошти у власності 39 тис. доларів. На рахунках – 2499 грн.

20 вересня партія «Слуга народу» висунула Козиря кандидатом у народні депутати. 24 вересня Центральна виборча комісія зареєструвала його.

Ще до реєстрації кандидатом значно зросла його публічна активність у межах округу як голови ОДА. Багато публічних бюджетних заходів відбуваються за його участі. На публічних зустрічах та заходах по Новокаховській громаді супроводжує кандидата голова громади Володимир Коваленко, який його і представляє. В кінці вересня почали масово з’являтись борди «У команді президента в інтересах людей Козир Сергій». З такою ж інформацією масово почали завішувати округ афішами на дошках оголошень, стовпах, зупинках. По округу курсує мікроавтобус марки Мерседес із зображенням кандидата та словами «Команда президента Сергій Козир». Також на користь кандидата масово з’являються рекламні пости у Facebook місцевих сторінок «ЗЕ команди».  

Геннадій Лагута (Партія Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”)

Заступник голови Херсонської обласної ради.

Народився 10 серпня 1974 року проживає в місті Херсоні, освіта вища, заступник голови, Херсонська обласна рада, член Політичної партії “Партія Ігоря Колихаєва “Нам тут жити!”, балотується від партії “Партія Ігоря Колихаєва “Нам тут жити!”.

У 2019 році Лагута працював помічником міського голови Ігоря Колихаєва у Верховній Раді. Був виконавчим директором Благодійного Фонду Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”. 

У 2020 році на місцевих виборах пройшов до Херсонської обласної ради. 

У 2015 році балотувався до Херсонської міської ради у списку партії «Опозиційний блок» як член партії, але обраний не був. 

В 2010 році був депутатом Чапаєвської сільської ради Харківської області, член «Народної партії»

Володіє квартирою в м. Херсон площею 80,7 кв. м та земельною ділянкою 1000 кв. м у Голопристанському районі Херсонської області. Має два легкові автомобілі марки Форд. За 2020 рік отримав дохід: Благодійний фонд Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” – 81 116 грн, Херсонська обласна рада – 24 457 грн, дохід від відчуження рухомого майна – 50 000 грн. Грошові активи готівкові – 250 000 грн, на  рахунку в банку – 14 341 грн.

Зареєстрований кандидатом у депутати 14 вересня.

На користь кандидата активно працює Благодійний Фонд Ігоря Колихаєва «Нам тут жити», який має однойменну назву з партією-суб’єктом виборчого процесу, яка висунула кандидата. У місті Таврійську під час відкриття першої черги міського лікарняного комплексу від імені Благодійного фонду Ігоря Колихаєва «Нам тут жити» подарував закладу кондиціонер, а під час відкриття стадіону «Локомотив» подарував футбольні ворота та м’ячі. На сторінці фонду у Facebook інформується про надання безкоштовних медичних оглядів жителів округу, придбання пісочниці, благодійна допомога рятувальникам, організацію виступу цирку у населених пунктах округу, встановлення дитячого майданчика у місті Нова Каховка тощо. Всі дописи супроводжуються позитивними коментарями кандидата як представника фонду. Геннадій Лагута активно зустрічається з виборцями, зокрема агітував у селищній раді. Має велику представленість на зовнішніх носіях реклами, розповсюджуються агітаційні матеріали із встановлених наметів. У вересні в селищі Нововоронцовка кандидат організував агітаційній публічний захід, під час якого серед мешканців розіграли електронну техніку, що мало ознаки непрямого підкупу. 

Ігор Токовенко (“Народовладдя”)

Провідний юрист Профспілки працівників медицини і фармації “Громадське здоров’я”.

Народився 9 лютого 1991 року, проживає в місті Новомосковськ Дніпропетровської області, освіта вища, член партії “Народовладдя”, балотується від партії “Народовладдя”.

У 2015 році балотувався до Дніпропетровської обласної ради по округу 51 від партії “Свобода”, але не був обраний.

У 2015 році також був кандидатом у депутати до Дніпропетровської міської ради по округу 53 від партії “Свобода”, але не був обраний.

Відповідно до декларації з 2006 р. він є співвласником квартири 55,2 кв.м. в м. Новомосковськ разом з Токовенком Володимиром Михайловичем. За минулий рік отримав доходів  у вигляді благодійної допомоги на 2930 гривень від профспілки працівників медицини і фармації “Громадське здоров’я”  та 26 гривень відсотків від АТКБ “Приватбанк”. Має готівкових коштів 76 000 гривень та кошти на рахунках банків: АТ ” Державний ощадний банк України”  – 3113 гривень та АТ КБ “Приватбанк” – 4372 гривні.

Зареєстрований Центральною виборчою комісією 10 вересня 2021 року.

Свою активність в окрузі почав проводити з червня 2021 року. До реєстрації та після неї на користь кандидата розміщено друковані агітаційні матеріали на зовнішніх носіях із написом «Ігор Токовенко. Час втілювати мрії мільйонів, а не мільярдів. Народовладдя». Проводить зустрічі з виборцями, розповсюджує друковані агітаційні матеріали із партійних наметів.  16 вересня  у місті Нова Каховка разом з прихильниками кандидат зруйнував частину паркану біля будівництва на Дніпровському проспекті.  У відео прихильники звинувачують міського голову  Нова Каховка щодо незаконної забудови біля міського парку. На сесії Новокаховської міської ради 30 вересня муніципальна охорона  виштовхала з сесійної зали  Ігоря Токовенка та його соратників, які прийшли до сесійної зали протестувати проти забудови парку Нової Каховки. Поліція відкрила два провадження за заявами керівника муніципальної охорони та кандидата. Брав участь у публічних заходах, зокрема громадських слуханнях щодо підвищення проїзду в громадському транспорті міста Нова Каховка та висаджував дерева на ділянці у парку, яку віддали під будівництво. Використовує рекламні інструменти у соціальних мережах.

Ігор Йосипенко (“Європейська Солідарність”) 

Заступник директора ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Злато Таврії».

Народився 20 грудня 1973 року, проживає у місті Херсон, освіта вища, член партії «Європейська Солідарність», балотується від цієї ж партії. 

2020 рік обрався до Херсонської обласної ради від політичної партії «Європейська Солідарність»

 2015 рік обрався до Херсонської обласної ради від політичної партії «Блок Петра Порошенка»

У декларації зазначив право користування земельною ділянкою площею в 278 кв. м, користування житловим будинком 244,5 кв. м, та орендовану квартиру в місті Херсон площею 151 кв. м. На сина зареєстровано дві земельні ділянки загальною площею 220 тис. кв. м. Сам кандидат володіє житловим будинком в Новокаїрах Бериславського району площею 74,6 кв. м та двома земельними ділянками загальною площею 319 617 кв. м. Зазначив право користування легковим транспортним засобом марки Nissan. Має корпоративні права на 100% ПП “Історико-культурний комплекс “Кам’янська Січ” та 50% Фермерське господарство “Йосипенко Ігор Васильович”. За 2020 рік отримав дохід в розмірі 577 351 грн. Дружина задекларувала дохід на 125 508 грн. Готівкових коштів отримана у сумі 54 358 грн. На банківських картках знаходиться 72 554 грн. Також задекларовано кошти, позичені третім особам, а саме: ТОВ «СП» Злато Таврії» у сумі 429 992 грн. Відповідно до декларації має фінансові зобов’язання перед ТОВ «Скайсід Коммодітіс» у в розмірі 71 000 грн та перед Коноваловим Володимиром  Івановичем у розмірі 7 229 000 грн.

Зареєстрований 20 вересня. Має представленість на зовнішніх носіях: «Ігор Йосипенко. Українці переможуть». Проводить зустрічі з виборцями та відвідує публічні заходи, зокрема відвідав фестиваль «Бойківська ватра» у селі Зміївка, де вітав присутніх з трибуни. Протягом вересня дарував школам округу набори м’ячів та троянди освітянам Бериславщини на День вчителя. Використовує рекламу в соціальних мережах, по округу курсують брендовані ім’ям кандидата автомобілі.

Катерина Одарченко (“Національна платформа”)

Фізична особа-підприємець.

Народилася 10 серпня 1992 року, проживає в місті Києві, освіта вища, членкиня партії “Національна платформа”, висувається від партії “Національна платформа”.

Має три квартири загальною площею 293,3 кв. м., дві в Києві та одна в Херсоні. Також володіє офісом в Києві загальною площею 106 кв.м. Серед цінного майна має твір мистецтва вартістю – 8.9 млн грн. На чоловіка зареєстровано три легкові автомобілі (одне Audi та два MercedesBenz). Серед грошових активів має 950 тис. грн.

Зареєстрована 10 вересня.

На окрузі розміщує друковані агітаційні матеріали на зовнішніх носіях із написами «Мій пріоритет гідна медицина на Херсонщині. Катерина Одарченко. Голова партії Національна Платформа», «Мій пріоритет робочі місця на Херсонщині. Катерина Одарченко».

Розповсюджує агітаційні матеріали через партійні намети, де також здійснюється збір підписів проти закриття опорних лікарень округу.  Підписи проти закриття лікарень округу збирають і за допомогою  соціальних мереж. Кандидатка часто бере участь у телепрограмах на національних каналах, де піднімає як проблеми національного характеру, так і проблеми округу. 

Батько Катерини Юрій Одарченко – народний депутат України VII скликання.

Максим Негров (Європейська партія України) 

Директор ТОВ “Таврійський парк”.

Народився 25 березня 1977 року, освіта вища, проживає у місті Херсон, член Європейської партії України, висунутий Європейською партією України.

В декларації зазначено, що двома квартирами володіє донька, загальною площею 98,1 кв. м, та однією володіє сам кандидат, площею 74,79 кв. м  в місті Херсон. Крім того, він має дві земельні ділянки загальною площею 20 754 кв. м. В об’єктах незавершеного будівництва значиться кафе-бар у Херсоні.

Заробітна плата отримана за основним місцем роботи ТОВ «АВТОХАТА-1» (Таврійський парк) за 2020 рік складає 61 576 грн. Має готівкові кошти в сумі 5 тис. доларів.

Активізував свою діяльність на окрузі в кінці вересня, до того обмежився кількома дописами у Facebook. Кандидат організував круглий стіл «Напрацювання спільного плану дій – як відповідь на зростання загроз безпеці дітей» в ДНЗ професійне технічне училище №14.

Також інспектував ЦНАП у Новій Каховці, який напередодні відкрив міський голова з кандидатом та головою Херсонської ОДА Сергієм Козирем. Має невелику представленість на зовнішній рекламі, де вітає освітян з Днем вчителя.

Дмитро Васильєв (самовисування)

Секретар Новокаховської міської ради Херсонської області.

Народився 22 травня 1968 року, проживає в місті Нова Каховка Херсонської області, освіта середня спеціальна, член політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”, самовисування.

У 2020 році обраний депутатом Новокаховської міської ради від партії “Опозиційна платформа – За життя” 

У 2015 році балотувався від партії «Наш край» до Новокаховської міської ради, проте не обрався.

 Був помічником народного депутата VIIІ скликання Івана Вінника 

У 2016 році помічений у скандалі, де його звинувачували у використанні грубої фізичної сили до журналіста. 

Всього відповідно до декларації має 19 об’єктів нерухомості, але особисто володіє тільки гаражем на 22 кв. м. Донька має квартиру на 80,7 кв. м. Дружина має у власності 13 земельних ділянок по 1160 кв. м, придбаних 22.05.2009 у населеному пункті Хрещатик Черкаської області.

Крім того, в декларації вказано два нежитлових приміщення загальною площею 1124,2 кв. м. та квартира 70,9 кв. м. Також вбудоване нежитлове приміщення 16,2 кв. м. Задекларував легковий автомобіль марки Вольво та катер Bomdbardier Speedster 200, які оформлені на дружину. Має корпоративні права на 90% ТОВ “УКРРОСТОРГІМПОРТ”.

Доходи за 2020 рік: заробітна плата, отримана за основним місцем роботи, склала 64 929 грн. Дохід від зайняття підприємницькою діяльністю склав 142 690 грн. Доходи дружини за 2020 рік: дохід від зайняття підприємницькою діяльністю – 932 107 грн, дохід від відчуження нерухомого майна – 95 500 грн. Має готівкою 540 000 доларів, 380 000 євро, 310 000 гривень. Кошти дружини складають 31 000 доларів та 280 000 гривень.

Агітаційної активності в окрузі не проводив. 

Олег Баркаренко (ВО “Свобода”)

Херсонської обласної ради від «Партії місцевого самоврядування». Не був обраний.    

У 2019 році балотувався на позачергових виборах до Верховної Ради по 185-му округу від «Партії місцевого самоврядування». Обраний не був. 

У 2015 році балотувався до Херсонської обласної ради від «Партія місцевого самоврядування». Не був обраний.

Відповідно до декларації має квартиру на правах співвласності в місті Херсон площею 87,4 кв. м. та квартиру дружини у Вишгороді Київської області площею 31,6 кв.м. Також задекларував дві земельні ділянки загальною площею 2198 кв. м та одну земельну ділянку дружини площею 998 кв. м. Має легковий автомобіль KIA, зареєстрований на дружину, та корпоративні права на 33%  ТОВ «АГРОПРОМСЕРВІС ЮГ».

Доходи за 2020 рік: заробітна плата отримана за основним місцем роботи – 180 543 грн, пенсія – 83 499 грн, страхові виплати – 97 143 грн.

Зареєстрований ЦВК 20 вересня. Активності в окрузі не проявляв. 

Володимир Бериславський (самовисування) 

Голова Чаплинської районної ради VII скликання. Наразі тимчасово не працює.

Народився 6 червня 1975 року, проживає в селищі Чаплинка Каховського району Херсонської області, безпартійний, балотується шляхом самовисування.

У 2020 році балотувався на посаду голови Чаплинської територіальної громади. Під час кампанії звертався до правоохоронних органів через використання технології «двійників» проти нього.    

 У 2015 році обрався депутатом Чаплинської районної ради від політичної партії «Опозиційний блок»

 У 2014 році балотувався до Верховної Ради України по 185 округу.

Відповідно до декларації в селищі Чаплинка у співвласності з дружиною  та сином має: житловий будинок 164,8 кв. м, дві квартири 77,4 та 73,9 кв. м, підвал – 67,2 кв. м, два гаражі – 55,2 кв. м, три земельні ділянки площею 41 215 кв. м та земельну ділянку право власності третьої особи – 1200 кв. м.

Серед об’єктів незавершеного будівництва – гараж площею 28 кв. м. Доходи за 2020 рік: Чаплинська районна рада Херсонської області – 844703 грн, доходи дружини – 188 940 грн.

Готівкові кошти у власності з дружиною складають14 000 доларів.

Активності в окрузі кандидат не проявляв, зареєстрований Центральною виборчою комісією 20 вересня. 

Ганна Живцова (Партія Антона Яценка)

Помічниця-консультантка народного депутата України Антона Яценка.

Народилася 21 червня 1991 року, проживає в місті Києві, освіта вища, членкиня політичної партії «Партія Антона Яценка», балотується від цієї ж партії. 

У 2020 році балотувалась до Херсонської міської ради від політичної партії «Блок Володимира Сальдо».

Задекларувала право користування квартирою площею 36,7 кв. м.

Дохід за 2020 рік від Херсонський міський центр зайнятості склав 30 432 грн. 

Зареєстрована ЦВК 28 вересня.

Агітаційної активності в окрузі не здійснювала. 

Михайло Мельник (Партія місцевого самоврядування)

Виконувач обов’язків директора Херсонської філії державної установи «Інститут охорони ґрунтів України».

Народився 28 лютого 1958 року, проживає в місті Херсоні, має вищу освіту, член політичної партії «Партія місцевого самоврядування», балотується від цієї ж партії. 

У 2020 році балотувався до Херсонської обласної ради від «Партії місцевого самоврядування». Не був обраний.    

У 2019 році балотувався на позачергових виборах до Верховної Ради по 185-му округу від «Партії місцевого самоврядування». Обраний не був. 

У 2015 році балотувався до Херсонської обласної ради від «Партія місцевого самоврядування». Не був обраний.

Відповідно до декларації має квартиру на правах співвласності в місті Херсон площею 87,4 кв. м. та квартиру дружини у Вишгороді Київської області площею 31,6 кв.м. Також задекларував дві земельні ділянки загальною площею 2198 кв. м та одну земельну ділянку дружини площею 998 кв. м. Має легковий автомобіль KIA, зареєстрований на дружину, та корпоративні права на 33%  ТОВ «АГРОПРОМСЕРВІС ЮГ».

Доходи за 2020 рік: заробітна плата отримана за основним місцем роботи – 180 543 грн, пенсія – 83 499 грн, страхові виплати – 97 143 грн.

Зареєстрований ЦВК 20 вересня. Активності в окрузі не проявляв. 

Сергій Андрійович Козир (самовисування)

Кочегар в Ізмайлівській ЗОШ Кіровоградської області. 

Народився 8 жовтня 1982 року, проживає в селі Ізмайлівка Олександрійського району Кіровоградської області, має загальну середню освіту,  безпартійний, самовисування.

Володіє земельною ділянкою площею 38 338  кв. м у населеному пункті Петрове, Кіровоградської області. Дружина володіє земельною ділянкою 53 900 кв. м у населеному пункті Ізмаїлівка Кіровоградської області.

Доход за основним місцем роботи за 2020 рік склав 37 600 грн. Дохід дружини за 2020 рік склав 54 002 грн від Олександрійської районної державної лікарні ветеринарної медицини. 

ЦВК зареєструвала кандидата 1 жовтня, активності в окрузі не здійснював. 

Імовірний двійник кандидата від партії «Слуга народу» Сергія Козира. 

За фактом його реєстрації поліція у Херсонській області розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання здійсненню виборчого права на проміжних виборах народного депутата на окрузі №184 відносно голови ОДА Сергія Козиря. 

Юрій Колихаєв (самовисування)

Керівник проєктів громадської організації «ГІ «Нам тут жити».

Народився 5 липня 1970 року, проживає в селі Іванівка Василівського району Запорізької області, освіта середня спеціальна, безпартійний, самовисування.

У 2020 році балотувався на посаду Херсонського міського голови. На той момент його називали двійником Ігоря Колихаєва, чинного голови Херсону від партії «Ігоря Колихаєва «Нам тут жити». За кандидата на місцевих виборах проголосувало 1707 виборців, що склало 2,3% голосів від загальної кількості тих, хто взяв участь у голосуванні. 

Задекларував готівкові кошти – 100 тис. грн та відкритий рахунок у “Приватбанку”.

ЦВК зареєструвала кандидата 1 жовтня.

Агітаційної активності кандидат не проводив.

Геннадій Васильович Лагута (самовисування)

Тимчасово не працює.

Народився 15 лютого 1972 року, проживає в місті Івано-Франківську, освіта вища, безпартійний, балотується шляхом самовисування. 

Відповідно до декларації має тільки готівкові кошти в розмірі 100 000 грн та відкритий рахунок в ПАТ КБ «Приватбанк». 

Зареєстрований ЦВК 1 жовтня, публічної активності в окрузі не проводив.

Імовірно, зареєстрований для застосування технології «двійників» проти активного кандидата від партії «Нам тут жити!» Геннадія Лагути.

Геннадій Борисович Лагута (самовисування)

Керівник проєктів громадської організації «ГІ «Нам тут жити».

Народився 25 лютого 1968 року, проживає в селі Аули Кам’янського району Дніпропетровської області, має загальну середню освіту, безпартійний, балотується шляхом самовисування. 

Має житловий будинок площею 80 кв. м в селі Аули Дніпропетровської області.

Серед рухомого майна володіє мотоциклом “Иж Планета”.

Готівкових коштів задекларував на суму 80 тисяч гривень.

Зареєстрований ЦВК 1 жовтня, публічної активності в окрузі не проводив.

Імовірно, зареєстрований для застосування технології «двійників» проти активного кандидата від партії «Нам тут жити!» Геннадія Лагути. 

Тетяна Лазарева (“Миколаївці”)

Тимчасово не працює.

Народилася 29 липня 1971 року, проживає в місті Одесі, освіта вища, безпартійнa, суб’єкт висування – політична партія «Миколаївці». 

Має квартиру площею 118 кв. м в місті Одеса.

Також володіє легковим автомобілем марки “Форд” та легковим автомобілем марки “JEEP”.

Дохід за 2020 рік: пенсія – 47 863 грн.

Зареєстрована 17 вересня, агітаційної активності в окрузі не проявляла. 

Сергій Матвійчук (“Команда Симчишина”)

Директор Хмельницького міського комунального підприємства «Хмельницькінфоцентр».

Народився 23 серпня 1981 року, проживає у Хмельницькому, освіта вища, член партії “Команда Симчишина”, балотується від цієї ж партії.

Має у співвласності квартиру в місті Хмельницький площею 64.8 кв. м. На матір зареєстровано три земельні ділянки загальною площею 28 270 кв. м.

За основним місцем роботи за 2020 рік отримав 287 884 грн. Також відсотки від банків – 1 653 грн. Соціальні виплати складають 1 390 грн.

Також він отримав від виконавчого комітету Хмельницької міської ради на День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – 2484 грн.

Активність в окрузі не проявляв, зареєстрований Центральною виборчою комісією кандидатом у народні депутати 14 вересня. 

Андрій Помазан (“Нові обличчя”)

Фізична особа-підприємець, депутат Ірпінської міської ради.

Народився 30 серпня 1986 року, проживає в місті Києві, освіта вища, член партії «Нові обличчя», суб’єкт висування – політична партія «Нові обличчя». 

До того був сільським головою села Михайлівка-Рубежівка Київської області.

Відповідно до поданої декларації має три квартири в місті Київ загальною площею 253,9 кв. м, будівлі та споруди 3626,2 кв. м у Бердянському районі Запорізької області, три нежитлові споруди загальною площею 12 649,3 кв. м, житловий будинок у Бердянську та Борисполі загальною площею 320,40 кв. м, гараж у Києві площею 50,8 кв.м. Також кандидат зазначив у декларації садовий (дачний) будинок площею 386,3 кв. м в Михайлівка-Рубежівка, два автомобілі (LEXUS, TOYOTA) причіп та водний засіб. За 2020 рік заробітна плата за основним місцем роботи Михайлівсько-Рубежівська сільська рада – 337 385 грн, 1 520 грн від Київський міський центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат. Доходи дружини становлять 645 000 грн. Готівкові активи – 1,6 млн грн, 10 тис. доларів, 5 тис. євро та 600 тис. грн у спільній власності з дружиною. Кошти на рахунках банків  – 15 153 грн.

Зареєстрований кандидатом 10 вересня, активності в окрузі не здійснював. 

Олександр Пономарьов (“Блок опозиційних сил”) 

Тимчасово не працює.

Народився 2 лютого 1986 року, проживає в місті Херсоні, освіта загальна середня, безпартійний, висунутий партією «Блок опозиційних сил». 

Відповідно до декларації має тільки рахунок в АТ «Державний ощадний банк України».

Агітаційної активності в окрузі не проводив.

Зареєстрований 1 жовтня. 

Одномандатний виборчий округ №184 включає в себе Бериславський район, частину Каховського та Херсонського районів. Вибори в окрузі були призначені у зв’язку з тим, що народний депутат Ігор Колихаєв обрався на посаду міського голови Херсона на місцевих виборах 2020 року.

джерело