Каховський відділ освіти перерахував кошти на закритий ФОП одного із депутатів міськради

Цього вересня відділ освіти Каховської міської ради перерахував кошти у розмірі 1 тисячі гривень на ФОП Садова Анна Миколаївна. Гроші перераховані нібито за оплату канцтоварів.

Першим сюрпризом стало те, що міський відділ освіти закупає необхідні їм матеріали у міського депутата від БПП, яка не має власної крамниці канцтоварів абощо. Та й взагалі, депутатка вказувала, що вона безробітна.

Та навіть «прокрутити» тисячу із бюджетних коштів до рук депутатки не вдалось із розумом. Кошти були перераховані 18 вересня цього року, хоча ФОП Садової вже був знятий з обліку, тобто закритий, декількома місяцями раніше, а саме 31 травня.

За коментарем із цього приводу ми звернулись до начальнику відділу освіти Михайла Гончара, який не зміг відповісти на поставлена питання. Михайло Васильович лише коротко зауважив, що нині у відділі «розбираються». Дивно, адже підписав оплату саме він.

Нагадаємо, що нині депутат Анна Садова обіймає посаду головного спеціалісту відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю. Простими словами, депутата працевлаштували у міському апараті. Та й тут з нею трапились дивні збіги.

На цю посаду проходив конкурс, переможцем якого стала аж ніяк не місцева депутатка, а зовсім інший, малоцікавий місцевим чиновникам, кандидат. Та міський голова, між іншим однопартієць Садової, приймає рішення у розріз результатам незалежного конкурсу. Звісно, законом це ніяк не заборонено та у нашій ситуації багато про що говорить…

Банк не зарахував переведену тисячу і повернув її назад. Адже провести операцію системі із закритим рахунком не вдалось. Та ситуації це не змінює. Адже, Михайло Гончар запитав, в свою чергу, нас: «А це заборонено щось купувати у депутата?»