Каховський депутат запізнився із порятунком освіти в місті

Михайло Гончар тільки через 2 місяці після завершення роботи над передачею комунальної установи «Центр по обслуговуванню закладів освіти» вирішив «проконтролювати» це питання. Та чи є доцільною така експертна оцінка?

Депутат Каховської міської ради від політичної партії «Європейська солідарність», колишній начальник відділу освіти Каховської міськради та на разі чинний директор управління освіти, культури, молоді, туризму та спорту Бериславської міської ради Михайло Гончар засудив процедуру передачі-прийняття комунальної установи «Центр по обслуговуванню закладів освіти» та вимагає службової перевірки, щоб встановити, «як якийсь чиновник особисто прийняв рішення відмовитись від прийняття КРКУ в Каховку».

Нагадаємо, що раніше установа належала Каховській райраді та нещодавно була передана до Зеленопідської сільради. Це рішення було прийнято у зв’язку із тим, що Каховська районна рада не мала коштів на утримання КРКУ «Центр по обслуговуванню закладів освіти».

На думку Михайла Гончара Каховська міська рада мала б забрати комунальну установу до себе, аби в результаті отримати більше шкільних автобусів (замість одного, що фактично відійшов до Каховської міськради саме тому, що він був закріплений за Роздольненською школою). Крім цього, Гончар звинуватив чиновників у халатності, тому що Каховка могла б отримати приміщення, що знаходяться фактично на території міста.

Втім, таке твердження не виправдало себе, тому що згадане приміщення Гончаром по вулиці Соборності не є власністю КРКУ, а є орендованим у власника – Каховської райради.

Рішення про передачу КРКУ від Каховської районної ради розглядалось на користь будь-якої громади району. Про це говорить голова Каховської районної ради Валерій Брусенський.

«Ми проводили чимало зустрічей і консультацій із представниками усіх громад району та вільні кошти і бажання знайшлися тільки у Зеленопідської сільської ради», – говорить Валерій Брусенський.

Ні для кого не секрет, що КРКУ буде ліквідовано. Однак, установа має 22 штатних працівники, які мають отримувати заробітні плати 2 місяці після попередження про звільнення, а також компенсації у зв’язку із ліквідацією установи. Тож, знайти охочих понести чималі витрати із бюджету було не так легко.

Окрім цього, Зеленопідська сільрада взяла на себе і витрати з реєстрації шкільних автобусів, більшість з яких вона вже передала до інших громад.

Цікаво, чому каховський депутат тільки через 2 місяці після завершення роботи над передачею комунальної установи вирішив «проконтролювати» це питання і чи є доцільною така експертна оцінка? Адже, у профільному управлінні Бериславської міської ради сьогодні справи йдуть не кращим чином. Так, наприклад, досі в освітніх закладах шкільної та дошкільної освіти Берислава не розпочали організовувати харчування дітей.