Каховські поліцейські оперативно встановили водія, який збив велосипедиста та втік з місця ДТП

В «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував небайдужий водій, який повідомив, що поблизу с. Чорнянка Каховського району сталася дорожньо-транспортна пригода з потерпілим – на узбіччі дороги лежить велосипедист, а автомобіль, причетний до ДТП, місце пригоди залишив. Впродовж 15 хвилин поліцейські встановили водія-втікача. Життю постраждалого нічого не загрожує, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Після отримання повідомлення поліцейські з’ясували, що дорожньо-транспортна пригода сталася на 14 км автодороги Нова Каховка – Скадовськ поблизу с. Чорнянка, розповів заступник начальника управління превентивної діяльності обласного главку поліції Андрій Білоконь.

За вказаною адресою виїхав екіпаж групи реагування патрульної поліції Каховського відділу поліції. На виїзді з міста інспектори побачили автомобіль «Лада Пріора», який, порушивши вимоги дорожнього знаку «В’їзд заборонено», рухався назустріч екіпажу. При цьому у автівки було значно пошкоджене лобове скло. Поліцейські зупинили транспортний засіб для перевірки. За кермом перебував 66-річний місцевий мешканець. Він дуже хвилювався і одразу зізнався, що здійснив наїзд на велосипедиста та, злякавшись, з місця ДТП поїхав.

З переломом ноги 66-річний велосипедист був доставлений в районну лікарню. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.