Каховські оперативники затримали групу серійних квартирних злодіїв

10 вересня оперативники Каховського відділу поліції під час спланованої спецоперації затримали групу квартирних злодіїв, які спеціалізувалися на квартирних крадіжках. Під час затримання поліцейські вилучили у правопорушників частину викрадених речей. Наразі двоє чоловіків та жінка підозрюються в причетності до 7 фактів крадіжок. Зловмисникам загрожує 6 років позбавлення волі, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами начальника Каховського відділу поліції Вадима Парфентьєва,  над розкриттям серії майнових злочинів працівники карного розшуку підрозділу працювали майже два місяці. Проаналізував всю інформацію по скоєних злочинах, які були вчиненні впродовж декількох місяців, правоохоронці встановили, що «працювали» одні й ті ж самі особи – вони проникали до помешкань каховчан шляхом віджиму металопастикових дверей і вікон та викрадали гроші, золоті вироби, мобільні телефони, електронну техніку та інше. Також за результатами слідчо-оперативних заходів поліцейські з’ясували, що у всіх випадках до місця злочину під’їжджав один й той самий автомобіль «Москвич». Чергову крадіжку зловмисники здійснили 9 вересня, а наступного дня їх затримали.

Затриманими виявились двоє раніше судимих мешканців Каховського та Бериславського районів, віком по 42 роки, та 33-річна дружина одного з чоловіків. Під час затримання та проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили у правопорушників частину речей, які були викрадені з помешкань громадян, а також знаряддя злочину. Також один із учасників групи розшукувався поліцейськими Нововоронцовського відділення поліції, за скоєння аналогічних злочинів на території їх району. Він наразі затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нині проводиться досудове розслідування ряду кримінальних проваджень, відкритих за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Група підозрюється в причетності до скоєння щонайменше 7 крадіжок. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Також вони перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території інших районів Херсонщини та сусідніх областей. Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років.