Каховка відмовляється від централізованого опалення

Ще одне велике місто на Херсонщині відмовляється від централізованого опалення. У Каховці муніципальна влада вирішила відключити та законсервувати усі комунальні котельні вже протягом найближчих місяців.

Та натомість виникло питання, як допомогти бідним родинам перейти на «автономку», якщо тільки проект для одного помешкання коштує близько півтори тисячі гривень, а всі роботи та обладнання «потягнуть» на 20-28 тисяч гривень? Міськрада пообіцяла надати малозабезпеченим допомогу, аби взимку вони не замерзли в своїх оселях. Але питання в розмірі цієї допомоги: спершу йшлося про надання 2,5 тисячі гривень на родину, потім – про 4 тисячі. Та за будь-яких обставин, сума не співставна із тією, яка потрібна насправді. Максимум, на що її вистачить – це на купівлю кількох електрообігрівачів.

Але якщо багато власників квартир у багатоповерхівках підуть цим начебто простим шляхом, то це – шлях до численних аварій та пожеж. Адже проводка в житлових «висотках» застаріла, і ризикує не витримати додаткового навантаження з наслідками у вигляді коротких замикань – подібне вже сталося минулої осені у масиві Житлоселище сусіднього міста Олешки, коли там у холоди вийшла з ладу котельня.

джерело