Кабмін вперше включив Херсонщину до програми енергоефективності для громад на межі з ТОТ на 2022 рік

Уряд продовжив соціальну благодійну програму з відновлення добробуту мешканців і розвитку територіальних громад, які межують із тимчасово окупованими територіями України, на 2022 рік. 

Фінансування програми збільшено вдвічі, а також вперше поширено її на Херсонську область, яка межує з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим, повідомляє облжержадміністрація.

Це спільний проєкт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України».

“Уряд подовжив дію програми на 2022 рік, збільшив її фінансування вдвічі (зі 100 млн грн до 200 млн грн), а також поширив її на Херсонську область. Це кошти на соціальну інфраструктуру освіти та покращення комфорту перетину КПВВ з тимчасово окупованими територіями”, – зазначила віцепрем’єрміністр – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Завдяки розпорядженню уряду, упродовж 2022 року триватиме впровадження новітніх енергоефективних технологій на об’єктах соціальної інфраструктури та в сервісних зонах контрольних пунктів в’їзду-виїзду. Це дозволить частково забезпечити громади джерелом автономного електроживлення та зменшити їх енергозалежність, сприятиме створенню нових робочих місць, створить умови для відновлення добробуту мешканців і розвитку територіальних громад.

Цей проєкт, зокрема, передбачає:

  • встановлення малих сонячних електростанцій на дахах будинків та споруд;
  • облаштування на базі фотоелектричних модулів освітлення пішохідних переходів та місць загального користування;
  • забезпечення електричними транспортними засобами для перевезення пасажирів.