Які працівники найбільш затребувані в Новій Каховці

Роботодавці Нової Каховки протягом січня-жовтня поточного року проінформували центр зайнятості про наявність 1687 вакансій. З них більше половини – вакансії з розміром заробітної плати від мінімальної до середньої 55,6%, з розміром мінімальної заробітної плати – 42,3% та більше середньої заробітної плати – 2,1%. Спостерігається збільшення поданих вакансій із заробітною платою від мінімальної до середньої, інформує Новокаховський ЦЗ.

За видами економічної діяльності структура вакансій залишається практично без змін та складається так: найбільш затребувані працівники оптової та роздрібної торгівлі, переробної промисловості, сільського господарства, освіти, водопостачання, транспорту тощо.

За професійними групами: найбільший попит роботодавців також залишається на працівників сфери торгівлі та послуг, кваліфікованих робітників з інструментом, робітників найпростіших професій, робітників з обслуговування, експлуатації устаткування, фахівців та кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства.

У розрізі професій попит на кваліфікованих робітників – це слюсарі, електрогазозварники, водії, швачки, електромонтери, маляри, трактористи, робітники з комплексного обслуговування сільського виробництва, фрезерувальники тощо.

Незмінним залишається попит на працівників у сфері послуг, а саме продавців, охоронників, кухарів, касирів торговельного залу, комірників, комплектувальників товарів, барменів, офіціантів, контролерів та пекарів.

Також залишається попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів, експедиторів, менеджерів (управителів), представників торговельних, вихователів, економістів, майстрів виробничого навчання, спеціалістів держаної служби, юристів та вчителів.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані прибиральники, овочівники, плодоовочівники, виноградарі, вантажники, укладальники-пакувальники, сторожі та підсобні робітники.

Станом на 1 листопада у базі даних налічувалося 212 актуальних вакансій.