Як були реалізовані проєкти соціальної дії в Новій Каховці

У новокаховському КП «Агенція регіонального розвитку» розповіли про реалізацію проєктів соціальної дії, які стали переможцями локального онлайн-пітчингу в межах проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості», підтриманого Британською радою в Україні та Новокаховської міською радою.

Конкурс проєктів соціальної дії було організовано КП «Агенція регіонального розвитку» разом із Благодійним фондом «Об’єднання», Новокаховською міською радою, Британською радою в Україні в межах проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» та АРР Таврійського об’єднання територіальних громад.

Нагадаємо, пітчинг проєктів – це конкурс проєктів соціальної дії за фінансової підтримки Європейського Союзу та Британської Ради у співфінансуванні з органами місцевого самоврядування.

Проєкт соціальної дії – це проєкт спрямований на позитивні соціальні зміни у громаді.

У конкурсі проєктів могли брати участь мешканці Новокаховської міської ТГ віком від 18 років, які мали ідею щодо покращення життя громади, розвитку співпраці з місцевими органами влади для вирішення проблемних питань та досягнення спільної мети.

На один проєкт соціальної дії надавалося до 30 тис. грн.

Загальний бюджет пітчингу склав 236 тисяч грн:

– 119 тис. грн надавала Новокаховська міська рада

– 117 тис. грн надавалося Британською радою в межах проєкту “Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості”.

За результатами конкурсу переможцями стали 9 проєктів, 4 з яких фінансувалися за рахунок коштів місцевого бюджету, 5 — коштами Британської ради.

Реалізацією проєктів, які фінансувалися Новокаховською міською радою, займалося КП «Агенція регіонального розвитку». Агенцією були реалізовані:

– проєкт “Я – дослідник” Світлани Ясентюк, метою якого було створення на базі ЗДО №5 та №7 платформи STEM-навчання для активізації членів громади та її залучення до формування культури інженерного мислення і винахідницьких здібностей у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

– проєкт “Повір у себе-будь у формі” Миколи Мячина. Cтворення сучасного спортивного осередку на базі ПТУ №14 для зміцнення здоров’я молоді та вразливих верств населення Новокаховської громади. Було встановлено спортивне обладнання: гіперестензія, фітнес станція та лава для жиму.

– проєкти “Шаховий всесвіт” Інни Германової (створення відкритого інклюзивного розвиваючого простору у вигляді шахової дошки для активного дозвілля громадян) та “Волейбольний Бум” Сергія Завади (створення відкритого інклюзивного розвиваючого простору для активного дозвілля громадян з особливими потребами та мешканців Нової Каховки) були реалізовані на базі ВПТУ №16.

Благодійний фонд «Об’єднання» займався супроводом реалізації проєктів за кошти Британської ради.

Це проєкти:

– «Відчуй своє майбутнє» Тетяни Сухацької – це проєкт по створенню молодіжної студії для спряння гармонійному розвитку молоді, всебічної підтримки малозабезпечених молодих сімей та виховання громадської активності. Проєкт було реалізовано на базі ВПУ №16.

– «Магія добра» Ольги Марковець був направлений на встановлення спеціальних контейнерів для збору вживаних речей від небайдужих громадян, їх сортування, приведення до ладу та подальша адресна роздача сім’ям зі складними життєвими обставинами.

– «Адвокаційна підготовка до запуску школи асистентів для людей з інвалідністю» Оксани Гунько — ініціювала вирішення проблеми відмежування суспільства від дітей з інвалідністю через навчання асистентів для дітей з інвалідністю.

– «Готуємо по-сучасному» Наталії Мединської на базі ПТУ №14 для створення сучасного освітнього простору для здобувачів освіти з професії «Кухар» з метою популяризації робітничих професій серед молоді було закуплено професійну піч для випікання піцци та рисоварку.

– «Відродження слави. Місто-сад» Тетяни Терлич за допомогою «зелених» акцій зміг залучити громадян до відродження культури озеленення через заходи із захисту зелених насаджень в Новій Каховці.

У КП «АРР» сподіваються, що ці проєкти, хоч і трошки, але зробили внесок у зміцнення соціальної згуртованості та покращили деякі сфери соціального життя Новокаховської громади.