«Є майбутнє – з початку воєнних дій на території Чаплинської ТГ народились 4 дитини», – голова громади

На території Чаплинської ТГ від початку воєнних дій народились чотири дитини – два хлопчика і дві дівчинки. Лікарня працює, є труднощі з медикаментами, зокрема, з інсуліном.

Про це розповів у своєму зверненні на сторінці у Facebook голова Чаплинської територіальної громади Олексій Фаустов.

“У нас працює лікарня. Хочу повідомити, що за період військових дій у нас народились чотири дитини – два козака і дві дівчинки. Життя йде, у нас є майбутнє. Є труднощі з медикаментами, поки немає зелених коридорів, проблеми з інсуліном, можливо, вдома в когось залишився інсулін – то передайте його до лікарні. У нас 600 людей потребують інсуліну”, – говорить Олексій Фаустов.

На території ТГ вирішили проблему із постачання молочних продуктів. Також немає проблеми з випіканням хліба.

“Зранку об’їхав селище, не побачив черг за хлібом, тому що додатково почали завозити хліб із Нової Каховки. У нас працює дві пекарні – одна випікає близько 2 тисяч булок і кондитерський цех близько тисячі булок. Ми вирішили питання з мукою, вона є, щоб щоденно випікати хліб. До нас звертаються також жителі сусідніх громад. Ми постійно створюємо свій резерв муки. Із державного резерву нам надали 16 тонн муки, але їх треба якось забрати. Шлях нелегкий, небезпечний, але є добровольці які згодні їхати. Спадає ажіотаж по продуктах, коли йде роздача молока – регулярно привозять, але ділиться з сусідами, пам’ятайте, що ви люди”, – каже голова Чаплинської ТГ.

За словами Олексія Фаустова, магазини працюють, але він звертається з проханням до підприємців – здавати готівку в банки, що був якийсь обіг, зверніть на це увагу.

“Прийшли пенсії, де носили поштарі, то там шукають готівку, інші – на картки отримали. З перебоями працює держказначейство. Маса питань, але всі на контролі, я хотів би щоб ви цінували цю роботу”, – говорить чиновник.

Олексій Фаустов сказав під час свого звернення, що він та його команда на місці в цей нелегкий час, і вони намагаються організовувати все те необхідне для нормального життя.

“Щоденно я маю зв’язок із старостами, і хочу сказати людям – звертайтесь до старост, це ті особи, які комунікують із нами, і завжди є на місці. Я на роботі з 6 ранку до вечора, звертайтесь, працює територіальний центр, телефонуйте мені – ми будемо по можливості розв’язувати усі питання. Ми на місці і завжди прийдемо на допомогу”, – розповів голова Чаплинської територіальної громади.

джерело