Херсонщина посіла 4-е місце за рівнем підтримки ініціатив президента Зеленського

Херсонщина дає високий рівень підтримки ініціатив Володимира Зеленського та посідає 4-е місце серед всіх областей з результатом 85,4%. Херсонські депутати-мажоритарники жодного разу не голосували «проти» законодавчих ініціатив гаранта, повідомляє громадянська мережа «Опора».

Ініціативи Володимира Зеленського найбільше підтримували народні депутати з Миколаївської – 95,6%, Чернівецької – 91,6% та Житомирської областей – 88,5%. Найнижчий показник підтримки проєктів законів у представників Волинської та Донецької областей – трохи більше 34%.

Серед 5 народних депутатів на Херсонщині 4 є представниками парламентської партії «Слуга Народу». 

Найбільшою лояльністю може похвалитися Володимир Іванов – 96%, Олексій Ковальов підтримав 91% всіх законопроектів, Павло Павліш – 83%. Менш за все підтримувала пропозиції Володимира Зеленського Вікторія Вагнєр – 71% голосувань «за».

Зазначимо, що непідтримка президентських ініціатив не обов’язково означає, що народний депутат проти законопроєкту. В більшості випадків, коли депутати не голосували «за» пропозиції Володимира Зеленського, вони або були відсутні (10,8% випадків) або не брали участі в голосуваннях (2,2%).

Утрималися від голосування нардепи тільки у 8 випадках, що складає 1,6% від загальної кількості.

«Проти» ніхто з народних обранців не голосував. 

Нагадаємо, що повноваження єдиного кандидата-самовисуванця Ігоря Колихаєва достроково припинено у зв’язку з обранням його херсонським міським головою.

джерело