Херсонщина отримає чергову партію вакцин від COVID-19

З 25 лютого в Херсонській області триває вакцинація від COVID-19. Наразі вакциною Oxford-AstraZeneca вже щеплено 12570 осіб, повідомляє пресслужба Херсонської ОДА.

Як розповів директор Департаменту здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко, через додаткову потребу нещодавно для Херсонщини розподілено 2000 доз даної вакцини з Дніпропетровської області.

“Загалом в області організовано 10 мобільних бригад медичних працівників, які вакцинують цільові групи вакциною виробництва АstraZeneca, а також 23 пункти щеплення для реалізації І та ІІ етапів Дорожньої карти вакцинації”, – зазначив Віктор Короленко.

Наразі в області залишилося 240 доз вакцини виробництва Oxford-AstraZeneca, які будуть використані протягом 2 днів.

Також  активно здійснюються організаційні заходи щодо вакцинації 3-5 етапів цільових груп Дорожньої карти, на 3 етап визначено 66 пунктів щеплення, на 4-5 етапи – 89 пунктів. Віктор Короленко зазначив:

“Найближчим часом Херсонщина отримає 4680 доз вакцин виробництва Pfizer/BioNTech, разом з розхідними матеріалами для вакцинації виключно працівників та підопічних інтернатних закладів, будинків для людей похилого віку”.

Окрім того, з початку минулого тижня  в області проводяться навчальні семінари щодо проведення щеплень від СOVID-19 вакциною CoronaVac виробництва Sinovac Biotech Ltd для медичних працівників мобільних бригад з імунізації та вакциною Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech.