Херсонщина має один із найнижчих рівнів вакцинації населення від COVID-19

Херсонщина – у п’ятірці областей із найнижчим рівнем вакцинації. Про це Суспільному розповіла очільниця обласного департаменту здоров’я Тетяна Карчевич.

Наразі в регіоні працюють 92 пункти та 10 центрів масової вакцинації. Проте Херсонщина має один із найнижчих показників вакцинації населення від коронавірусу, говорить директорка департаменту здоров’я Тетяна Карчевич.

“Протягом двох тижнів у нас іде різкий спад вакцинації серед наших громадян, населення Херсонщини. Можна пояснювати це різними чинниками. Є населення, яке просто не бажає, відмовляється вакцинуватися. Інші люди розказують, що над ними проводять експерименти, вакцина недостатньо вивчена, недостатньо ефективна. Якщо брати в порівнянні з Україною, де вже 40 відсотків населення отримали другу дозу, тоді як Херсонщина отримала другу дозу лише 30 відсотків від загальної кількості населення”, – розповіла Тетяна Карчевич.

До кінця року, говорить Тетяна Карчевич, необхідно вакцинувати не менше 70 відсотків населення, щоб уникнути нової хвилі захворюваності. Для цього в області щодня мають робити 9400 щеплень, а роблять лише 4-5 тисяч.

джерело