Херсонщина готується до морозів, снігових заметів та ожеледиці

Часто кажуть: “Осінь вступила у свої права”, “Зима вступила у свої права”… Але на Херсонщині поки що ані першого, за великим рахунком, ані тим більше другого природного явища не спостерігається. Аномальне тепло побило всі історичні рекорди, і багато херсонців досі ходять у літньому одязі.

Проте представники місцевої влади  намагаються підготувати область до можливих наслідків зниження температур і  опадів. Зокрема, цьому присвячена було нарада в Херсонській облдержадміністрації.

Так, про утримання доріг загального користування в осінньо-зимовий період розповів директор Департаменту інфраструктури ОДА Роман Діденко.

“На сьогодні основною підрядною організацією, що забезпечує проведення робіт із зимового утримання автомобільних доріг області, є ДП «Херсонський облавтодор», у якого на балансі 117 одиниць техніки, яку можливо використовувати для зимового утримання доріг”, – зазначив чиновник.

Також, за його словами, роботи з заготівлі протиожеледних матеріалів майже завершено. Зараз, за словами Діденка, у наявності 3 тисячі 188 тонн технічної солі (91% від потреби) та 0,966 тисячі тонн піску (97% від потреби). 

Крім цього, для попередження водіїв тривають роботи зі встановлення на небезпечних ділянках доріг 1200 комплектів дорожніх знаків “Слизька дорога”.

Також рішенням колегії облдержадміністрації органам місцевого самоврядування рекомендується укласти договори на залучення необхідної кількості снігоприбиральної техніки та передбачити у бюджеті кошти на зимове утримання доріг.

Чи знадобляться усі ці зусилля і насамперед тонни технічної солі, – дізнаємося взимку.

джерело