Херсон стане повітряною базою?

Вже на початку наступного року міжнародний аеропорт «Херсон» повинен стати повітряною базою для нового лоукостера, якій збирається вийти на ринок авіаційних перевезень України.

Якщо таке насправді відбудеться, то рівень значимості нашого аеропорту ще більше зросте, ми вийдемо на новий статусний рівень, будемо у одній групі із такими аеропортами як Одеса та Львів і значно випередимо всіх найближчих конкурентів (у т.ч. й наших сусідів з Миколаєва).

Про те, що новий лоукостер з’явиться в Україні заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, під час Херсонського міжнародного економічного форуму “Таврійські горизонти”, який проходив цими відхідними у Києві.

Який саме лоукост буде базуватися, поки не повідомляється, втім точно відомо, що це буде не Ryanair і не Eurowings. Є відомості лише проте, що це Європейський лоукостер, який до цього взагалі не літав в Україну, і він не тільки відкриває в нашій країні своє офіційне представництво, а й буде тут базуватися, і для цього обрав саме міжнародний аеропорт «Херсон».

«Зараз ця авіакомпанія проходить процедуру реєстрації в Україні, після чого її чекає сертифікація у Державній авіаційній службі України, вона тут отримає сертифікат юридичної особи, – сказав Лавренюк. – Ця європейська авіакомпанія, яка володіє шістьма бортами, хоче зайти на внутрішні перельоти і рейси у країни ЄС в тому числі».

Відомо, що компанія буде виконувати якісь регулярні рейси з аеропорту Херсон, але у яких саме напрямках поки не повідомляється.

Лавренюк зазначив, що українське законодавство передбачає, що авіакомпанія, яка здійснює перельоти всередині країни, повинна мати аеропорт базування в Україні: «Вони вибрали Херсон. В Україні вони ще не літали, перельоти здійснюватимуться за цінами лоукост».

Планується, що регулярні рейси почнуться навесні наступного року, і вже зараз відбувається планування польотів на весну-літо-2019. Щодо напрямків то відомо, що це скоріш за все буде: Польща, Австрія та Німеччина.

Сьогодні регулярні та чартерні рейси з Херсона виконують авіакомпанії МАУ, Turkish Airlines і Bravo Airways. Пропускна спроможність аеропорту – 400 осіб на годину. Зараз термінал обслуговує 3000 пасажирів на добу.

У вересні цього року стало відомо, що аеропорт Херсона обслужив 100 тис. пасажирів з початку року, – про це повідомив Центр транспортних стратегій.

А буквального 11 вересня радник міністра інфраструктури України Юрій Гусєв заявив що авіакомпанія-лоукостер Ryanair найближчим часом так само може запустити рейси з Херсона. Нам є чим пишатися.

джерело