Група зловмисників вирізала понад 200 м телефонних кабелів у Новій Каховці

Оперативники Каховського районного відділу поліції затримали трьох жителів Дніпропетровської області, які підозрюються у крадіжці телефонних кабелів у Новій Каховці. Нині поліцейські встановлюють можливу причетність чоловіків до аналогічних злочинів, скоєних раніше на території району. Також встановлюється сума збитків, завданих телекомунікаційній компанії.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці “поліція Херсонської області”.

Оперативники з’ясували, що троє жителів Дніпропетровської області приїхали до Нової Каховки та зрізали близько 200 метрів телекомунікаційних кабелів. З викрадених кабелів зловмисники випалили мідний дріт та намагались вивезти в іншу область, щоб продати.

Начальник Каховського районного відділу поліції Вадим Парфентьєв розповів, що зловмисників затримали під час їх спроби покинути місто на автомобілі після скоєного злочину. Екіпаж групи реагування територіального підрозділу поліції спільно з оперативниками зупинили автівку з підозрюваними на виїзді з районного центру.

Під час огляду в багажнику поліцейські знайшли понад 200 метрів вирізаного кабелю та знаряддя злочину (ножі та металеві кусачки різних видів).

Зловмисникам від 29 до 37 років, усі вони жителі Дніпропетровської області, які раніше вже притягались до відповідальності за майнові злочини.

Нині зловмисникам вже повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Процесуальне керівництво у справі здійснює Каховська окружна прокуратура.