Громади Каховщини увійшли до проєкту ЄС, який дозволить розвивати якісні послуги

Шість громад Херсонщини, дві з яких (Великолепетиська та Чаплинська) представляють Каховський район, увійшли до проєкту ЄС, який дозволить розвивати якісні послуги. Громади підписали Меморандуми про співпрацю з німецькою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GIZ, що дозволить розширити надання послуг населенню на місцях.

Про це Суспільному розказав радник з комунікації компанії GIZ Андрій Федотов.

Під час спеціалізованих тренінгів учасники розроблятимуть стратегії, що дозволить поліпшити якість соціальних, медичних та адміністративних послуг на місцях.

Участь у проєкті підвищить здатність громади успішно долати кризи, включно з пандемією COVID-19, та продовжувати залучення інвестицій у послуги населенню”, — каже менеджерка “Програми ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України” Надія Вертебна.

Проєкт діє у рамках “Програми ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України”.

“Громади стикаються з такими проблемами, як недостатня цифровізація закладів, проблеми комунікації між центром громади та навколишніми селами, потреба у навчанні персоналу, відсутність професійного обладнання. Наша робота з громадами буде спрямована на те, щоб подібні проблеми були враховані в конкретних заходах стратегій”, — сказала керівниця компоненту Проєкту в німецькій компанії GIZ Маргарет Якобі.

джерело