Горностаївські поліцейські викрили місцевих мешканців у спилюванні дерев акації

27 жовтня близько 13:00 в Горностаївське відділення поліції надійшло повідомлення, що у лісосмузі між районним центром та с. Каїри невідомі громадяни спилюють дерева. Для перевірки інформації за вказаним орієнтуванням негайно виїхав екіпаж сектора реагування патрульної поліції підрозділу та слідчо-оперативна група. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події правоохоронці побачили автомобіль «ВАЗ-2103» та двох місцевих мешканців, які закінчували відпилювати від стовбура білої акації бензопилою тонкі гілки. У автомобілі порушників поліцейські побачили близько 30 спиляних гілок, довжиною 1 метр. Жодних дозвільних документів на спилювання дерев у чоловіків не було.

Як розповів заступник начальника Горностаївського відділення поліції Ян Луков, сума збитків завдана державі становить близько 6,5 тисяч гривень. Поліцейські вилучили бензопилу в якості речових доказів, а деревину та порушників передали працівникам лісгоспу. Відносно власника пилки єгеря склали адміністративний протокол за ст.65 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка».

Поліція Херсонщини просить громадян не бути байдужими до фактів лісового браконьєрства та невідкладно про такі випадки повідомляти за номером «102».