Геоінформаційну систему Херсонської області презентують у січні 2022 року

Про це говорили під час зустрічі заступники голови облдержадміністрації Микола Якименко та Павло Кулик із керівником ГО «Товариство дослідників України» Павлом Остапенком у вівторок, 14 грудня, інформує ОДА.

Відповідний Меморандум про співпрацю між ОДА та громадською організацією було підписано торік у грудні. ГІС-портал створюватиметься в п’ять етапів: збір інформації, оцифровка даних, створення бази даних, розробка ГІС-порталу, впровадження та навчання. За рік після підписання меморандуму проводився збір необхідної інформації та актуалізація наявної. Наразі розробка порталу вже на фінальній стадії.

Як розповів Павло Остапенко, для проєкту створили карту-підложку Херсонщини, на якій розміщено 400 шарів геопросторових даних, 11 тематичних розділів і 300 показників. Презентувати Геоінформаційну систему області планують всередині січня 2022 року.

Херсонщина має всі шанси стати першою областю, де запрацює такий ГіС-портал, який у майбутньому може стати повноцінною базою для планування та прийняття рішень.