Гендиректорку Новокаховського ЦПСМД пропонують нагородити грамотою Верховної Ради

Новокаховчанин Сергій Цигіпа опублікував інформацію про те, що Херсонська обласна рада підтримала клопотання Новокаховського міськвиконкому про нагородження грамотою Верховної Ради депутата Новокаховської міськради від партії «Слуга народу», генерального директора центру первинної медико-санітарної допомоги Олену Ходорковську.

«За що така честь? — запитує Цигіпа. — А ось за що: «За високий професіоналізм, високий розвиток галузі здоров’я в міській територіальній громаді, активну громадську діяльність та з нагоди 70-річчя заснування Нової Каховки».

І тут в мене виникає питання: а чому саме цю депутатку вирішили «преміювати» грамотою ВРУ, а не когось іншого? Тому що вона представник партії президента? Хоча, якщо чесно, вся «громадська активність» пані Ходарковської зводиться до рідкого відвідування сесії міськради, де вона часто-густо під час голосування заявляє про «конфлікт інтересів», коли в черговий раз з бюджету підкидують кошти для підприємства, яким депутатка керує.

Якщо на те пішло, то депутатка Ірена Лепень зробила більше для розвитку галузі здоров’я в міській територіальній громаді, розбудувавши практично з нуля медцентр «Богдан», та й громадська діяльність в неї активна, подобається це комусь чи ні. А якщо члени міськвиконкому хотіли відмітити жінку-депутата з огляду на вимоги гендерної рівності, то могли б номінувати на цю нагороду найбільш активних депутаток – Elena Mikhailova чи Джуманіязова Параскева, які відомі своєю принциповою позицією та активним відстоюванням інтересів виборців. Але ні, скоріше рак на горі свисне, аніж їх грамотою нагородять».

Додамо, що серед коментаторів не знайшлося жодного, хто б порадувався за пані Ходорковську. Навпаки, новокаховчани висловлюють подив клопотанням виконкому, адже стан первинної ланки охорони здоров’я в місті важко назвати ідеальним.  

З коментаторами не можна не погодитись. Досить лише згадати, що з ЦПСМД залишилися працювати лише найстійкіші сімейні лікарі. Або про те, що свого часу у депутатів міськради було чимало питань до Олени Ходорковської щодо бюджетних коштів, які виділялися ЦПМСД на боротьбу з ковідом, а витрачалися на інші цілі.

Тож про який «високий професіоналізм, високий розвиток галузі здоров’я» може йти мова?

До речі, наприкінці минулого року грамоту Верховної Ради вже отримав куратор новокаховської медичної галузі — перший заступник міського голови Олег Тарабака. Невдовзі після цього депутат Олена Михайлова звинуватила новокаховських посадовців у приховуванні інформації щодо використання коштів, які міськлікарня отримує для лікування хворих на COVID-19.