Двоє мешканців Каховського району обікрали будинок товариша по чарці

Злочин стався в одному з сіл Зеленопідської територіальної громади. В поліцію звернувся місцевий житель із заявою про те, що вночі його будинок обікрали невідомі. Винесли монітор, клавіатуру, роутер та системний блок. Зловмисники проникли до оселі, вибивши двері. Сам заявник в цей час спав, нічого не чув і не бачив, повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Працівники відділення поліції №1 (м. Каховка) встановили, що напередодні потерпілий відпочивав у компанії знайомих в сусідньому селі. Поліцейські навідалися до цих знайомих і в будинку одного з них виявили викрадені речі заявника. Чоловіки, яким 32 та 44 роки, виявилися раніше судимими за майнові злочини.

Підозрювані пояснили, що напередодні потерпілий дійсно був в гостях у одного з них, всі вживали алкогольні напої. Коли гість пішов додому, чоловіки припустили, що він міцно спатиме і не почує, як вони обкрадають його будинок. До сусіднього села зловмисники дісталися на мотоциклі, вибили двері в будинок друга і забрали комп’ютерну техніку, яку планували здати в ломбард.

Нині речі повернуті потерпілому. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 6 років.