Дві громади Каховського району стали фіналістами конкурсу «Наша громада»

Завершився другий етап конкурсу «Наша громада», під час якого серед 283 громад обрали топ-26 учасників. До числа фіналістів увійшли Верхньорогачицька й Асканія-Нова громади Каховського району.

На першому етапі представники територіальних громад подавали анкети, де описували проєкти, які прагнуть реалізувати, та презентували свої ідеї змін журі та авдиторії.

Із 10 до 31 травня проходив другий етап – голосування за проєкти громад у конкурсі «Наша громада».

У фінал пройшли 13 громад, проєкти яких отримали найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування. Серед них Верхньорогачицька громада Каховського району з проєктом «Комфортні дороги громади — крок у майбутнє», напрямок — комунальна сфера.

Ще 13 фіналістів обрало експертне журі. В їх число потрапив ще один представник Каховщини — Асканія-Нова громада з проєктом «Асканія Фест — 100% життя та драйву», напрямок — туризм.

Із 21 червня до 13 серпня проходитиме третій етап конкурсу – подача форм «Детальний опис проєкту». Всі 26 учасників для проходження у третій етап мають заповнити форму та надати необхідні додаткові документи. У випадку відмови учасника надати додаткову інформацію та, відповідно, продовжувати участь у конкурсі, його місце займає наступний за рейтингом учасник. Остаточний список буде оголошений 20 червня 2021 року. 

Фінальне оцінювання експертним журі форм та проєктів 26 фіналістів відбуватиметься з 14 серпня до 27 вересня. Результати оцінювання та оголошення переможця конкурсу будуть відомі 30 вересня.

Також упродовж червня-вересня телеканали ICTV та СТБ знайомитимуть українців із проєктами всіх 26 фіналістів конкурсу. Сюжети можна буде подивитися в програмах «Факти» та «Вікна».