Дмитро Васильєв: «Я люблю Україну, люблю Нову Каховку й щиро вірю в найкраще»

Хочу заздалегідь вибачитися перед громадою за можливі «русізми», бо в житті я думаю і розмовляю російською, але Закон зобов’язує писати тільки державною мовою.


Ви коли-небудь задавалися питанням: «Чому одна з найбагатших ресурсами країн світу так сильно відстає від інших у розвитку й, найголовніше, у добробуті народу?». У нашій країні багата земля, розкішна природа, достатньо всіляких природних ресурсів, найчарівніші жінки та й, взагалі, найрозумніші у світі люди. Що з нами не так? У чому підступ?


На мій погляд, відповідь проста — нам весь час брешуть. Під час виборів на кожному розі ми бачимо різні гасла й обіцянки про красиве життя. Та абсолютно кожна влада, яка змінювала іншу, обіцяла навести порядок і зробити наше життя кращим. У підсумку, відвертих «бариг» змінили некомпетентні люди, які «граються» в управління країною, не розуміючи, що їх непрофесіоналізм — це поламані долі реальних людей, злидні старих і відсутність майбутнього в цій країні у молоді.


Особисто я дуже не люблю брехні, люблю свою країну, і мені небайдужа її доля. Саме це є для мене єдиним дороговказом, тому й вирішив висловити свою позицію.


Батьківщина — це не обов’язково те місце, де ти народився. Батьківщина — це саме та країна, де проходить твоє життя, зросли твої діти, яку ти особисто вважаєш рідною. Я дуже люблю Україну попри те, що може для когось десь і краще.


Мої діти навчаються у новокаховській школі, якщо моя родина хворіє, нас лікує звичайний сімейний терапевт. І я не збираюсь нікуди виїжджати не тільки з України, а й з Нової Каховки, тому я щиро бажаю покращення якості життя саме в нашій країні, саме в нашому місті. Хочу створити навколо своєї родини такі умови існування, які нічим не гірше умов у найбагатших країнах світу.


Це моя країна, моє місто і моє особисте право розуміти свою Батьківщину не так, як розуміють ті, хто нею зараз керує. І я вірю в Україну, вірю в її велике майбутнє, бо на тлі історії вона ще досить молода країна, навіть юна, але в мене немає бажання чекати, коли все налагодиться «само собою» або прийде «добрий дядько». Життя занадто коротке, а добрий дядько в нашій країні приходить тільки з однією метою — наповнити свої власні кишені.


Тому будь-які, навіть масштабні, зміни потрібно починати з себе (перестати давати хабарі, не красти «сівши на посаду», перестати вибирати політиків, які нас вже обдурили) та з благоустрою того, що нас безпосередньо оточує (відремонтувати дороги та міждомові проїзди в Новій Каховці, забезпечити сприяння міськради малому та середньому бізнесу, взагалі в першу чергу займатися в місті саме тим, що дійсно турбує городян).


Я вибрав для себе ОПОЗИЦІЙНУ ПЛАТФОРМУ — ЗА ЖИТТЯ. Тому що сьогодні це єдина політична сила, яка бореться за інтереси громад. За те, щоб земля залишалася у власності людей, за те, щоб вичистити з влади і державних компаній всіх авантюристів та «гастролерів», які отримують мільйонні зарплати за наш з вами рахунок, за те, щоб об’єднати націю, без мовного поділу, підтримуючи все культурне розмаїття українців з урахуванням рівноправності всіх громадян.

Зараз ми переживаємо надзвичайно складний момент. Але для складних моментів властиво те, що вони, з одного боку, є драматичними і болісними, але з другого, — зміцнюють, гартують і дають сил на майбутнє. А яким ми зробимо своє майбутнє, таким воно й буде.


Я люблю Україну, люблю Нову Каховку й щиро вірю в найкраще.