Дистанційне навчання на Херсонщині продовжено до 24 лютого

10 лютого під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Миколи Якименка відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє пресслужба ОДА.

Головне питання порядку денного — епідемічна ситуація в області та продовження дії додаткових протиепідемічних заходів.

Рішенням комісії заборонено на території області проведення всіх масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, а також матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників, заходів з атестації здобувачів, заходів з оцінювання якості освіти.

Щодо навчального процесу в закладах освіти:

До 16 лютого продовжено дистанційну форму навчання для учнів 1 – 11 класів закладів загальної середньої освіти усіх форм власності.

Дозволено роботу закладів загальної середньої освіти для учнів 1 – 4, 11 класів за умови дотримання протиепідемічних заходів – з 17 лютого.

Проте для учнів 5 – 10 класів дистанційна форма навчання продовжиться до 24 лютого.

Також під час засідання було вирішено продовжити заборону відвідування закладів позашкільної освіти усіх форм власності, проведення батьківських зборів, гуртків, факультативів, спецкурсів, а також групових екскурсій і поїздок до 24 лютого.