Держпродспоживслужба Херсонської області: встановлено факти фальсифікації ковбаси та лососевої ікри

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області доводить до відома жителів регіону інформацію щодо виявлених фактів фальсифікату ковбаси та лососевої ікри .

За повідомленням ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» в рамках масмедійного проекту «Стоп фальсифікат» встановлено факти невідповідності виробництва та/або обігу вареної ковбаси операторами ринку:

— ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат»;

— ТОВ «Феракс»;

— ТОВ «М’ясокомбінат Ювілейний»;

— ПрАТ «Український Бекон».

Зразки досліджувались на фізико-хімічні показники: масову частку кальцію, масову частку кісткових включень у фарші та розмір кісткових включень. Усі відібрані зразки не відповідають встановленим вимогам.

Окрім цього, встановлено факти невідповідності виробництва та/або обігу лососевої ікри (горбуші) операторами ринку:

— ПрАТ «Дальриба»;

— ТОВ «Флагман Сіфуд».

В ікрі лабораторно виявили консервант уротропін, якого там не має бути взагалі.

Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з метою протидії обігу небезпечного, непридатного до споживання, неправильно маркованого харчового продукту Головним державним інспектором України підписано розпорядження № 1 від 05.01.2021 р «Щодо протидії фальсифікації ковбас, ікри лососевої».

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

У разі виявлення вказаного харчового продукту, необхідно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за тел.: (0552) 321736 або звертайтесь до територіальних управлінь.