Депутати від «Слуги народу» виступають проти збільшення тарифів на воду у Новій Каховці

Депутатська фракція від політичної партії «Слуга народу» у Новокаховській міськраді виступає проти кардинального збільшення тарифів на воду для населення. Адже за новими розрахунками платіжки новокаховчан за воду зростуть майже вдвічі.

КП «Міський водоканал» міста Нова Каховка, що на Херсонщині, оприлюднив на офіційному сайті територіальної громади повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Діючий тариф був встановлений рішенням Новокаховського міськвиконкому від 28.05.2019 року №159 «Про встановлення КП «Міський водоканал» тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення та на послуги централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем)» на рівні 10,79 грн/куб. м для водопостачання та 16,61 грн/куб. м стоків.

Новий тариф пропонують встановити в розмірі 14,42 грн  та водовідведення 29, 76 грн за 1 куб м. Фактично для новокаховчан це означає, що платіжка за воду зросте вдвічі.

«Ми впевнені, що для більшості населення цей тариф стане непосильним тягарем. Сплачувати 44, 18 грн за куб води у місті, що розташовано на воді – нонсенс! Тому ми виступаємо із пропозицією затримати платіжку на рівні 34 гривень. Зокрема: 12,34 грн для водопостачання та 22,48 грн водовідведення», – говорить депутат Новокаховської міськради, голова депутатської фракції «Слуга народу» Сергій Петрушевський.