ЦВК визнала перемогу Сергія Козиря на 184-му окрузі

9 листопада Центральна виборча комісія на підставі протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі № 184 встановила результати проміжних виборів до Верховної Ради України. Жителі Херсонщини обрали народним депутатом від області Сергія Козиря.

Про це йдеться на сайті Центральної виборчої комісії.

Комісія отримала інформацію від двох апеляційних адміністративних судів, що в їх провадженні не було справ, які могли б вплинути на встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України 31 жовтня 2021 року у ВО № 184.

Тож, на ОВО № 184 народним депутатом України обраний Сергій Козир, за якого проголосували 21 365 виборців (62,6 % від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні).

Відповідний протокол ЦВК підписали всі присутні на засіданні члени комісії.

Відповідно до виборчого законодавства для реєстрації народним депутатом необхідно подати до ЦВК не пізніше як на двадцятий день з дня офіційного оприлюднення результатів виборів документ про звільнення з роботи (посади), не сумісної з депутатським мандатом, та (або) копію зареєстрованої заяви про припинення дії іншого представницького мандата. Після цього комісія ухвалює рішення щодо реєстрації обраної людини народним депутатом України.

джерело