Чи дійсно Фонд Колихаєва погодився фінансувати будівництво комплексу «Н2О»?

Проєкт новокаховських «Нью Васюків», більш відомий як Центр олімпійських видів спорту «Н2О», нещодавно остаточно здувся, як повітряна кулька.

Проте схоже на те, що головний ідеолог будівництва ЦОВС, секретар міської ради Олександр Лук’яненко, не хоче цього визнавати і намагається зберегти хорошу міну при поганій грі.

Так, на останній сесії міськради Лук’яненко взявся спростовувати «неправдиву інформацію», яка нібито поширюється в інтернеті стосовно будівництва «Н2О».

На жаль, він не уточнив, в чому ж полягає неправдивість. Зате нагадав, що цього року «Н2О» знову не потрапив до переліку об’єктів, які фінансує Державний фонд регіонального розвитку. Та не зважаючи на це, міська влада подала проєкт ЦОВС для участі в конкурсі щодо фінансування ДФРР у 2021 році, повідомив Лук’яненко.

А щоб знайти додаткові кошти для будівництва центру, «ми працювали на всіх рівнях», розповів секретар міськради.

Першим, за його словами, відгукнувся Благодійний фонд Ігоря Колихаєва «Нам тут жити».

Олександр Лук’яненко навіть зачитав листа виконавчого директора БФ Геннадія Лагути. В якому йдеться про те, що фонд «готовий розпочати роботу по забезпеченню надходжень 29 млн грн за рахунок благодійних внесків, в тому числі коштів з Благодійного фонду Ігоря Колихаєва, за умови, якщо буде виділено 6 млн грн з місцевого бюджету і 25 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку».

Але якби у фонді Колихаєва дійсно хотіли «забезпечити надходження 29 мільйонів», то не висували б умов про виділення бюджетних коштів. Можливо, початок фінансування навіть посприяв би прийняттю Кабміном позитивного рішення щодо комплексу «Н2О».

А так ця ситуація дуже нагадує виставу, обидва головних персонажа якої знають — грошей не буде. Адже економічна криза, спричинена нинішньою пандемією коронавірусу, лише набирає обертів в Україні. І якщо раніше в державі не знайшлося коштів для фінансування будівництва ЦОВС в Новій Каховці, навряд чи зайві мільйони з’являться найближчими роками. Те саме стосується і міського бюджету.

Тому слова Олександра Лук’яненка, що будівництво центру може розпочатися навіть в поточному році, можуть справити враження хіба що на дуже наївних та довірливих людей. 

Проєкт «Н2О» скоріше мертвий, ніж живий.