Бібліотека на Каховщині займається просвітою малечі

Каховська районна бібліотека для дітей проводить заходи, присвячені Дню Конституції України.

Фахівці бібліотеки щоб ознайомити учнів з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, запросили їх на інформативний захід «Конституцію потрібно вчити. За її законами потрібно жити».

Бібліотекар розповіла дітям, про те як «народжуються» закони; пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною.

Бібліотекарі розповіли дітям про історію утворення Конституції України.

Юні читачі дізналися про головні державні символи: історію прапора, гербу й гімну нашої країни, про обереги народні – калину, вербу, віночок, рушник, вишиванки.

Крім цього, в читальному залі бібліотеки  розгорнута книжкова виставка-перегляд «Конституція – основа державності», де читачам  запропонована правознавча, історично-довідкова та художня література.

Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму.