Бериславська райрада виділила 2,7 млн. грн на заходи з протидії поширенню COVID-19

Минулої п’ятниці в Бериславі відбулася 41 сесія районної ради сьомого скликання.

З метою здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайної ситуації регіонального рівня внаслідок можливого поширення гострої респіраторної хвороби СОVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, депутати районної ради прийняли рішення щодо внесення змін до районної цільової комплексної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019 – 2021 роки, до районного бюджету на 2020 рік та до  Регламенту районної ради VІІ скликання.

Зокрема, вільний залишок коштів по загальному фонду спрямовано у сумі 2763200 грн., із них 2111,2 тис. грн на здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайної ситуації регіонального рівня внаслідок можливого поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у зв’язку з необхідністю термінового придбання витратних матеріалів для діагностики гострих вірусних захворювань, обладнання, засобів індивідуального захисту, транспортування у визначенні заклади у разі контактування або підозри на захворювання і лікування, а саме:

– КНП «Бериславська ЦРЛ» – 1460,8 тис. грн,

– КНП «Бериславський районний центр ПМСД» – 650,4 тис. грн.,

– Бериславській станції екстреної (швидкої) медичної допомоги – 50,0 тис. грн;

– до резервного фонду – 560,0 тис. грн тощо.

Місцевими радами району спрямовано кошти районному бюджету для КНП «Бериславська ЦРЛ» у сумі 188,6 тис. грн та для КНП «Бериславський районний центр ПМСД» у сумі 452,2 тис. грн на придбання індивідуальних засобів захисту, дезінфекційних та миючих засобів.