Асоціацію інвестиційно та туристично привабливих громад «Соляна дорога» створять на Херсонщині

З метою розвитку туристичної сфери, громади Херсонщини ініціюють створення Асоціації інвестиційно та туристично привабливих громад «Соляна дорога», що організовується за ініціативи Агенції регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад, інформує Присиваська селищна рада.

18 листопада потенційні учасники Асоціації здійснили поїздку по лівобережній частині туристичного кластеру «Соляна дорога» за маршрутом: Нова Каховка, Каховка, Таврійськ, с. Марянівка, с. Тавричанка, с. Григорівка, с. Іванівка, смт Чаплинка, с. Чорнянка, під час якої ознайомились з можливостями громад та їх туристичними, історичними, гастрономічними та інфраструктурними об’єктами.

Херсонщина має значні можливості розвитку курортної галузі і масового відпочинку, майже кожна громада регіону має туристичні об’єкти. Але досягти сталого розвитку туристичної сфери можливо лише при об’єднанні зусиль всіх зацікавлених сторін шляхом об’єднання в кластери та асоціації. Такі форми об’єднань розкривають можливості регіону як привабливої туристичної дестинації, що забезпечує залучення інвестицій, підвищення сервісу та якості надання туристичних послуг. При об’єднанні в кластери та асоціації створюються нові унікальні можливості для всіх учасників: представників малого, середнього та великого бізнесу; самозайнятих осіб (власники «зелених» садиб, майстри прикладного мистецтва, художники, виробники локальних крафтових продуктів, тощо) та місцевої влади через додаткові надходження до бюджету.