«6 мільярдів у розвиток Херсонщини». Сергій Козир відзвітував у Новій Каховці

27 вересня у Новій Каховці кандидат у народні депутати по 184 округу та голова Херсонської ОДА Сергій Козир, який пішов у передвиборчу відпустку, відзвітував за виконану протягом двох років роботу.

«Всі роки незалежності різні політичні сили нам обіцяли реформи і покращення життя. Але ми тут живемо і всі бачили, що ситуація зовсім не змінювалася, а ставало все гірше. Школи, дитячі садки, лікарні роками стояли без ремонту. Великі проєкти починались, але потім зупинялись і перетворювались на довгобуди. Дороги не ремонтувались роками… Ситуація дійсно кардинально змінилася у, коли до влади прийшов Володимир Зеленський і його команда, партія «Слуга Народу», – зазначив Сергій Козир.

За його словами, за останні два роки у розвиток Херсонщини вкладено близько 6 мільярдів гривень. Так, в рамках проєкту «Велике Будівництво» були визначені головні пріоритети: будівництво доріг, медичних закладів, ремонт і реконструкція шкіл і дитячих садочків, спортивних об’єктів тощо. У 2020 році до «Великого Будівництва» увійшли 15 соціальних об’єктів. На їх реалізацію виділено 120,6 млн. грн. Це 4 школи, 5 дитячих садків, 6 об’єктів спортивної інфраструктури.

У 2021 році до програми увійшло ще 10 значних проєктів Херсонської області. Наразі по 5-х з них вже завершені будівельні роботи. Зокрема, до 69-тої річниці Нової Каховки відбулося урочисте відкриття новозбудованого Центру надання адміністративних послуг. Відтепер послугами сучасного ЦНАПу зможуть скористатися понад 70 000 жителів Новокаховської громади та інших наближених населених пунктів. Щодня центр надання адмінпослуг зможе приймати до 140-150 відвідувачів. Ще раніше – у січні 2020 року – відбулося відкриття ЦНАПів у сервісних зонах на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак», які є віддаленими робочими місцями ЦНАПів Новотроїцької та Чаплинської селищних рад. Вони створені, в першу чергу, для зручності тих українців, що мешкають на території тимчасово окупованого Криму – аби вони могли отримувати якісні адміністративні послуги.

«2019-2021 роки стали для дорожньої сфери області знаковими. Лише за 2020 рік на Херсонщині відремонтовано місцевих доріг та доріг державного значення у 8 разів більше, ніж за останні 10 років. Чому цього не робилося раніше?», – сказав під час звіту Сергій Козир.

Ще один амбітний проєкт, який реалізують на Херсонщині, за словами очільника області, це будівництво Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» по проспекту Дніпровський, 18-А у Новій Каховці. Його реалізація дозволить займатися такими видами спорту у одному центрі як спортивне плавання, водне поло, синхронне плавання, баскетбол, волейбол, гандбол, футзал, стрільба з лука, боротьба та єдиноборства, бокс, карате, теніс, важка та легка атлетика, спортивна та художня гімнастика,  аеробіка, фітнес та ін.

«Хлопці з футбольної команди «Таврія» нещодавно продемонстрували видовищний і технічний футбол у грі з прем’єрліговою «Олександрією». Впевнений, що потенціал команди – першого чемпіона Незалежної України – грати на одних полях з українськими грандами. А для цього мають бути створені відповідні умови. Саме тому було рекоструйовано тренувальне поле стадіону «Енергія» в Новій Каховці, та плануємо повну реконструкцію самого стадіону. У нас на Херсонщині буде Великий футбол. Я в цьому не сумніваюся», – вважає Сергій Козир.

Окремі роботи, як відзвітував голова ОДА, проведені по відновленню мостів. Більшість з них, були зведені ще у минулому столітті, деякі ж взагалі не ремонтувалися, тоді, як середній вік таких споруд становить 56 років. Зокрема, відкрито міст через Північно-Кримський канал. Він забезпечує рух мережею державних доріг, з’єднує правобережну і лівобережну Україну та тимчасово окупований Крим.

«111-метровий міст справді важливий стратегічний об’єкт, який не ремонтувати всі 60 років його існування. І лише завдяки програмі Президента «Велике будівництво» об’єкт вдалося відновити та осучаснити. Після завершення реконструкції міст через Північно-Кримський канал між Новою Каховкою та Таврійськом відповідає сучасним навантаженням, а проїзд автотранспорту та пропуск пішоходів став безпечним і комфортним. Зокрема, завдяки розширенню габариту проїзду та ширини тротуару», – сказав Сергій Козир.

Також, за словами голови ОДА, на Херсонщині проведено великий обсяг робіт у медичній сфері: відреконструйовано 8 приймальних відділень в центральних лікарнях, серед них – Нової Каховки та Берислава. З 2019 по 2021 роки завершено будівництво 22 амбулаторій. З них: Рубанівська амбулаторія – Ольгівська, Козацька, Калинівська, Білокриницька та Архангельська амбулаторії. Змонтовані та введені в експлуатацію 6 кисневих станцій для забезпечення киснем хворих на COVID-19 та інших хвороб.

«Як ми бачимо, наша робота тільки розпочинається. Планів дуже багато. І ми бачимо, що Херсонська область розвивається, рух цей не спинити і в нас є амбітна, але реальна мета – вивести Херсонську область на стабільне перше місце серед інших областей України. Президент України довірив мені представляти Херсонську область, призначаючи на посаду голови ОДА, а тепер довірив представляти інтереси жителів Херсонщини у Верховній Раді. Саме тому партія «Слуга народу» і висунула мене кандидатом у народні депутати по 184 округу», – сказав Сергій Козир.

Нагадаємо, 20 вересня на засіданні політичної ради партії «Слуга народу» прийнято рішення висунути голову Херсонської ОДА Сергія Козиря на довибори 31 жовтня по 184 округу з центром у Новій Каховці.

«Сергій Козир давно з нами поруч, і ми вважаємо, що ті, хто чогось досягли на своїй посаді, можуть претендувати, щоб далі представляти інтереси народу в Верховній Раді», – сказав голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.