Новая Каховка
C

» » Експерти спрогнозували, що штучне м'ясо з'явиться на прилавках через кілька років

Експерти спрогнозували, що штучне м'ясо з'явиться на прилавках через кілька років

Експерти спрогнозували, що штучне м'ясо з'явиться на прилавках через кілька років

 

Аналітики GlobalData вважають, що до 2021 року штучне м'ясо з'явиться в магазинах.

 

Провідну роль в цьому мають зіграти стартапи Impossible Foods, Memphis Meat, Beyond Meat і Hampton Creek, повідомляє Inverse.

 

Кріс Лоу, споживчий аналітик GlobalData, стверджує, що успіх подібних технологій пов'язаний з групою інвесторів, серед яких Білл Гейтс, Річард Бренсон і продовольча компанія Cargill. Ймовірно, в найближчі 25 років близько 20% світового ринку м'яса становитиме новий продукт.

 

"Компанія Memphis Meat твердо прагне до комерційного сталого виробництва: створити продукт, який буде доступним для зростаючого китайського та індійського середнього класу. Успіх, кінець кінцем, вимагає величезної кількості довіри з боку споживачів і прозорості від Memphis Meat", - додав Кріс Лоу.

 

Аналітики відзначають, що прогрес у цій сфері залежить не тільки від Memphis Meat. Так, стартап Impossible Foods планує виробляти до 450 тонн штучних м'ясних продуктів щомісячно, і до 2035 року має намір повністю замінити натуральне м'ясо рослинними аналогами.

 

Процес виробництва м'яса в пробірці включає в себе отримання м'язових клітин тварин і застосування білка, який дозволяє клітинам рости у великі шматки м'яса. Отримання вихідних клітин від тварин потрібно тільки один раз, надалі вони вже не потрібні.

 

Основною проблемою є складність формування структурованих м'язів з цих клітин. Зокрема, потрібно одночасно вирощувати інші типи клітин, наприклад, адіпоцити. Також м'язову тканину необхідно фізично розтягувати, щоб вона правильно розвивалася.

 

Раніше НВ повідомляло, що дослідники американської компанії Memphis Meats змогли в лабораторних умовах отримати м'ясо птиці. Жодна курка або качка при цьому не постраждала, тобто компанія створила "чисте", за її визначенням, м'ясо.

 

джерело


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

комментариев

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 5 дней со дня публикации.