Новая Каховка
C

» » Туристів на Каховщині чекає лавандовий рай

Туристів на Каховщині чекає лавандовий рай

Туристів на Каховщині чекає лавандовий рай

Чергову диковинку до туристичного сезону готує вже визнане фермерське господарство-новатор у Любимівці на Каховщині. Цьогоріч гостей тут зустрічатимуть полем лаванди. Як розповів підприємець Олег Демченко, ефіроолійною рослиною засіяли чверть гектара. Трава, що росте, збиваючись у характерні акуратні кущики, розквітне у кінці травня. Неповторний блакитно-фіолетовий – саме так цвіте лаванда, і можна лише уявити, яка чарівна локація чекатиме на любителів селфі. Лаванда, як відомо, рослина теплолюбива, в Україні її неокультурений вид завжди ріс у Криму. Ця трава не лише неймовірно красива, а й корисна: з лаванди   виготовляють ефірне масло, чаї, її використовують у кулінарії, косметології і фармакології.

 

Лаванда далеко не все, чим збирають дивувати туристів у фермерському господарстві «Шафран любимівський». Вже за два тижні підніметься спаржа. Делікатесну культуру, яку обожнюють готувати кращі кухарі по всьому світу, у Любимівці вирощують вже третій рік. Якщо ж до любителів екзотики ви себе не відносите, на Каховщину варто їхати десь в середині квітня, коли там буде маленька Голландія. Як і минулого року, фермерське господарство виростило тюльпанову плантацію, цибулинки добре пережили зиму, треба тільки дочекатися, коли міні-Голландія розквітне!

Туристів на Каховщині чекає лавандовий рай

«Цьогоріч площа плантації голландських тюльпанів у Любимівці, яка минулого літа стала популярною туристичною антракцією, ми збільшили у шість разів», — розповів засновник ФГ «Шафран Любимівський» Віталій Шакало.

 

Ну а вже влітку у фермерському господарстві збираються проводити екскурсії на полі лілій. Неповторна квітка з насиченим, шлейфовим запахом, яку називають королевською, цвістиме одразу у п’яти кольорах.

Туристів на Каховщині чекає лавандовий рай

Закриватимуть сезон квіткові фермери традиційно збором врожаю шафрану. Найдорожчими у світі прянощами у Любимівці займаються вже чотири роки. Про тендітну і разом з тим  морозостійку культуру, яка в Україні вважається екзотикою, тут, певно, можуть дисертацію писати.

 

джерело


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

комментариев

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 5 дней со дня публикации.